Welcome to my blog, hope you enjoy reading
RSS

14 apr. 2013

Lucru cu.... peticele


Principalele tipuri de asamblare a diferitelor piese:



TRIUNGHIURI 

La asamblarea diferitelor piese se va tine seama de rezerva de coasere dintre ele care este de 1/4″(sau mai simplu un distanta standard a unui picorus de masina pentru patchwork, aproximativ 0,7cm)
Dupa cum se poate observa din desen ,la asamblare, triunghiurile se suprapun astfel incit sa coincida laturile  lasand la fiecare extremitate un capat de 1/4″
PATRULATERE



Ca sin cazul triunghiurilor ,pentru a unii patrulaterele,trebuia avut grija sa coincida laturile si sa ramana la fiecare extremitate o oada de 1/4".




Un alt tip de bloc foarte utilizat este cel numit:   Flying Geese(rate zburatoare)


Pentru a realiza acest bloc trebuie avut in vedere faptul ca la varf ramane o coada de 1/4"Blocul final va avea un varf  de 1/4".




In cautarile mele pe net am gasit un filmulet al unui american care are un mod particular de a realiza acest bloc.E bine de urmarit pentru ca este interesant.







Pentru a realiza un quilt ca acesta





se va lucra cu diferite piese de tesatura sau blocuri.
Aceste blocuri sunt de obicei patrate de diferite dimensiuni care se cos impreuna dupa un anumit model stabilit anterior.Bineinteles ca fiecare bloc poate fi la rindul sau alcatuit din alte sublocuri.

De exemplu aceste tipuri de blocuri au la baza o subdiviziune de 3 blocuri pe fiecare latura.
sau de 4 blocuri ca in imaginea de mai jos.
Daca observam cu atentie desenele de mai sus fiecare subbloc este la rindul lui constituit din alte patrate mai micicare la rindul lor sunt obtinute din unirea diferitelor alte forme geometice


Dar cum realizam un bloc?
Pentru a realiza un bloc cum este cel de mai jos, care este de fapt un patrat compus din doua triunghiuri dreptunghice, se procedeasa astfel:Se aleg doua tesaturi() de preferat in contrast, se aseaza fata la fata(fata primei tesaturi se aseaza pe fata celei de a doua), se traseaza diagonala si se coase de o parte si de alta a diagonalei, cu o rezerva de 1/4".




Dupa ce am cusut impreuna cele doua piese se talie pe linia diagonala
Pentru a fi mai clar puteti urmari filmuletul urmator unde explica foarte clar modul cum se procedeaza.



0 comentarii: